Edita Tahiri: Ikonë e politikës dhe diplomacisë kosovare 

Edita Tahiri: Ikonë e politikës dhe diplomacisë kosovare 

Edita Tahiri, është një personalitet shumë i njohur, i respektuar dhe i vlerësuar në skenën publike, politike dhe akademike të Kosovës. 

Edita Tahiri ka doktoruar në Shkencat Politike dhe është një udhëheqëse e shquar e lëvizjes për pavarësinë e Kosovës dhe një politikane me përvojë dhe karrierë të jashtëzakonshme. Ajo ka mbajtur pozitat e Zëvendëskryeministres, Ministres së Punëve të Jashtme, Ministres për Dialog dhe Ministres së Administratës Publike, si dhe ka shërbyer për pesë mandate si deputete e Kuvendit të Kosovës. 

Kontributi i saj ka qenë thelbësor në formësimin e rrugës së Kosovës drejt pavarësisë, sovranitetit dhe demokracisë. Si kryenegociatore e Kosovës në dialogun me Serbinë, të ndërmjetësuar nga BE-ja nga viti 2011 deri në vitin 2017, ajo luajti rol vendimtar në avancimin e agjendës së Kosovës për anëtarësim në BE dhe në NATO. Ajo është nënshkruese e Deklaratës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës. 

Përkushtimi i Edita Tahirit për pavarësinë e Kosovës dhe avokimi i saj për demokraci dhe barazi gjinore vazhdojnë të frymëzojnë shumë njerëz anembanë botës.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.